The Elements

Ilma-akrobatian, tulitaiteen, musiikin ja valoshown yhdistävä henkeäsalpaava esitys Aurajoella ja sen yllä. Helsingin Sirkusammattilaisten Versus Circus -ryhmä esittelee suomalaista nykysirkusta kaikessa kauneudessaan.

27.8. klo 22-22.30, Teatterisillan alue
 

Muinaistulien yö

Kulttuuripääkaupunki Turku kutsuu kaikki Itämeren rannikon asukkaat osallistumaan Muinaistulien yöhön ja kehittämään omaa, paikallista ohjelmaa. Samalla ihmiset ja yhteisöt haastetaan tekemään lupauksia Itämeren hyväksi. Virtuaalitulet voi merkata nettiin osoitteessa: www.muinaistulienyo.fi

Tulien sytytys rannikkoalueilla 27.8. klo 21.30.
Turussa muinaistuli sytytetään Aurajoessa kelluvalle lautalle.


Viva la Diva!

Oopperalaulaja Karita Mattila saapuu esiintymään kotikaupunkiinsa! Turun linnan puiston arvokkaassa miljöössä huippusopraano saa seurakseen Turun oman kuningasbasson Matti Salmisen sekä tenori Jorma Silvastin. Illan kuningatarta ja upeita herroja säestää Turun filharmoninen orkesteri Susanna Mälkin johdolla.

25.8. klo 19.30, Turun linnan puisto
Liput: www.lippu.fi
 

Henrik ja noitavasara

Kansanooppera mustasta magiasta, sapattilauluista ja fundamentalismista. Suuri turkulainen kansanooppera kerää historialliselle paikalle, Turun linnan pihalle, yli 100 tekijää ja esiintyjää. Esityskieli on ruotsi, mutta esitys on tekstitetty suomeksi.

27.8. ja 28.8. klo 20, Turun linnan piha
Liput: 45/35 €, www.lippu.fi
 

Flux Aura 2011

Kansainvälinen ympäristötaidetapahtuman taide-elämyksiä Aurajoella ja sen rannoilla. Bongaa jättimäinen päivänkakkara, haahkaparvi ja taivaan lahjat!

31.8. asti, Katso kartta: www.turku2011.fi/fluxaura
 

Fantasia-Armada

Tanssiteatteri Erin vesikirpulla matkustava fantasiaseurue lipuu Aurajoessa.Saa hymyillä!

26.8. klo 18-20 ja 27.8. klo 12-14

SaunaLab

Taiteilijoiden suunnittelemat taidesaunat odottavat löylyn heittäjiä!
Hot Cube ja Sauna Solaris sijaitsevat Wäinö Aaltosen museon vieressä, Sauna Obscura Saaroniemen uimarannan edustalla ja The Sounding Dome Kupittaan maauimalassa.

Varaukset ja vuorot: www.saunalab.fi
 

Uki-Nyki

Nukketeatteri HOX Companyn esityksessä uusikaupunkilaisen Helenan soundtrackina soi Frank Sinatra, kun Helen rauhoittuu kuunnellessaan saamelaista joikumusiikkia. Suomalainen mielenmaisema yhdistyy urbaaniin amerikkalaiseen kaupunkikulttuuriin.

25. ja 26.8. klo 19 ja 27.8. klo 14 ja 19, Turun kaupunginteatteri, Pikkolo
Liput: 15 / 12 €, www.lippu.fi


Kulttuurikuntoilun keskuspuisto: Unelmapuisto-tapahtuma

Tapahtuma avaa Urheilupuistoon toteutetun aktiivisen taidepuiston ja kulttuurireitin. Monipuolista ohjelmaa, pistäytymispaikkoja ja olohuoneita ympäri puistoa.

27.8. klo 10 alkaen, Urheilupuisto
Vapaa pääsy!


Näyttelyt Turun linnassa

Maaria ja mestari
Turkulaisen kuvataiteilija Saara Ekströmin uusi videotriptryykki tulkitsee modernilla tavalla suomalaiseen Maaria-myyttiin liittyvää kuvastoa ja symboliikkaa sekä nostaa esille naiseuteen ja seksuaalisuuteen liittyviä vertauskuvia ja tabuja.

Sisäiset maisemat
Keramiikka-, video- ja valokuvataiteen näyttely kertoo kaupunkilaisten muistojen kautta tarinaa Turusta, ennen ja nyt.Tulkitsijoina japanilaiset keramiikkataiteilijat Tomoko Kurahara ja Satoko Sai sekä valokuvataiteilija Marja Pirilä.

Liput: 8 / 4,5 €